Tid for litt kveldskos?
Ungene har lagt seg, Netflix har rullet ut en ny sesong av din favorittserie, og du trenger litt snacksmat!? Disse heftige kjøttpuckene med mac&cheese surret i bacon er kveldsmat med mening! Oppskriften nedenfor gir deg to STORE porsjoner

Bombe!

Dette trenger du:

  • 400g kjøttdeig
  • Din favoritt Mac&Cheese
  • Bacon i strimler
  • Skinke

  • Jalapenos/chilli
  • Revet ost (norvegia)
  • Burgerost (cheddar)
  • worcestershire saus
  • BBQ saus/glaze

Begynn med kjøttdeigen
Bland kjøttdeigen sammen med pepper og worcestershire saus slik du ville blandet det for å lage burgere. Del kjøttdeigen i 2 like store deler, og lag 2 «skåler» ut av kjøttet. Hvis du smører en liten skål med rapsolje og fyller denne med kjøttdeig. så du bruker bunnen av et glass med litt mindre diameter en skålen og presser ned i midten. Da vil du få en skål av kjøttdeig ca likt bildet under. Ikke tenk så mye på formen, det ordner seg! Nå er også en god tid å fyre opp grillen eller stekovnen på ca 110-120grader

Kjøttskål

Pensle ett tynt lag
Pensle hele skålen med litt mer worcestershire eller en bbq sauce av noe slag før du fyller hele skålen med din favoritt blanding av mac&cheese sammen med litt skinke, hakket jalapeno/chilli. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige pakker, men jeg anbefaler selvsagt at du lager det selv! Når du har fylt opp skålen, drysser du et ekstra lag med revet ost på toppen og pakker inn hele skålen med baconstrimler. (Tips: bruk ett par tannpirkere uten smak, til å holde baconet på plass)

ferdig pakket

Tid for å grille
Legg de ferdige skålene på grillen, gjerne med litt røyk av frukttre (eple,kirsebær,plomme etc..) Jeg brukte Pelletsgrillen min med eplepellets i til disse. Sørg for at grillen holder 110-120 grader, til kjøttet når en kjernetemp på ca 65 grader. Sørg for å stikke proben i kjøttet, og ikke inn i ma&cheese blandingen så du får riktig avlest temperatur!

tid for glaze og litt cheddarost

Skru opp temperaturen
Når kjøttet har nådd ønsket kjernetemperatur, er tiden inne for å skru opp temperaturen til 180-200 grader. Ta skålene av grillen, pensle de godt med glaze/bbq saus, og legg en skive med cheddarost på toppen. Jeg brukte det samme glasset jeg laget formen med, til å finne riktig diameter på osteskiven (dette er kun for syns skyld)

La sausen få sette seg og brune baconet litt ekstra, før du tar de av grillen og lar de hvile noen minutter før servering, server sammen med resten av mac&cheese blandingen din. Spis på stua mens du ser på favorittserien din, og ta oppvasken i morgen!!

Kombo



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *