Kvessne Chicken lollipops med frisk sommersalat
Kyllinglår, den billigste delen av en kylling, men også den saftigste. her får du en oppskrift på kyllinglår med en vri. Det er litt arbeid i forkant, men det visuelle aspektet ved å servere kyllinglår på dette viset er flott å se på, men også praktisk!

Serveringsforslag

Dette trenger du:

  • Kyllinglår
  • En litt spicy rub (Jeg brukte wildfire food sin «Blend of the Amerikas» og litt ekstra paprika pulver
  • Søt BBQ saus/glaze (bruk din favoritt eller lag Denne)
  • 3-4ss smør

  • En kvart vannmelon
  • En kurv Jordbær (Norske)
  • 100g Fetaost naturell
  • Fersk basilikum
  • Fersk oregano
  • Gressløk

Begynn med kyllinglårene
For å lage lollipops av lårene, må du først skjære et snitt i skinnet rett under knoken på beinet. Bruk en skarp kniv å skjær helt inn til beinet, hele veien rundt, slik at du kan rive av knoken fra beinet. Bruk et kjøkkenhåndkle eller papir for å få skikkelig grep.

Når du har fått revet av knoken vil du sitte igjen med en del slintrer og sener stikkende opp langs benet. Nå skal du ta et godt grep om beinet og kjøttet og dra beinet opp slik at alt kjøttet og skinnet samler seg som en ball nederst. OBS!! langs hovedbeinet er det et ekstra bein, som er tynt og skarpt. vær forsiktig så du ikke stikker deg når du drar i beinet. dette beinet, knekker du forsiktig ut, ved å legge kniven din mellom og bøye ut forsiktig så du får tak i det med fingrene. Eventuelt kan du bruke en tang også for å nappe ut dette men det går helt fint med fingrene også.

Klipp av resterende sener og slintrer som stikker opp langs beinet, og prøv å forme skinnet og kjøttet litt fint sammen. Nå er kjøttet klart for rub.

Krydder

Klipp av resterende sener og slintrer som stikker opp langs beinet, og prøv å forme skinnet og kjøttet litt fint sammen. Nå er kjøttet klart for rub. Dryss rikelig med krydder over kjøttet, prøv å holde beinet så rent som mulig.

Ferdig rubbet

Sett kyllingen 30/60 minutter i kjøleskapet. I mens fyrer du opp grillen på ca 150 grader. finn fram en lav foliebakke eller en annen ildfast form. Legg 3-4 spiseskjeer med smør oppi, og la dette smelte før du legger i kyllingen.

Når du er klar for å legge kyllingen på grillen, ta noen striper med aluminium folie rundt beinet, slik at dette ikke svir/gråner. Dette er i grunn kun estetisk, men når du har lagt i så mye arbeid i å rense beinet, så kan du like gjerne bruke 2 minutter til på å pakke det inn. Sett kyllingklubbene ned i smøret, å sørg for at de står støtt. Husk å bruke indirekte varme

På grillen, med litt smør

La kyllingen stå å kose seg i smørformen til du har oppnådd en kjernetemperatur på rundt 68-70 grader. Hvor lang tid dette tar, avhenger i stor grad på størrelsen på kyllinglårene, og diverse andre faktorer. Mine (ganske små) tok ca èn time. Når du har lagt kyllingen på grillen, starter du med glazen. Denne skal varmes opp slik at den er tykk og god, samtidig som den sniker seg inn i kriker og kroker på kyllingen etterpå. Du kan bruke din favoritt BBQ saus, eller du kan lage (Denne super enkle sausen). Bruk en liten kjele slik at du får dybde nok til å kunne dyppe hele kyllinglåret nedi.

Når kyllingen har nådd 68-70 grader, så tar du de ut av formen, tar av aluminiumfolien, og dypper kyllingen i sausen, sørg for å dekke hele kyllingen med bein og alt. Sett de tilbake på grillen, og la sausen sette seg. Dette tar ca 20-30 minutter. Følg gjerne også med på kjernetemperaturen slik at den ender opp på ca 75 grader.

På grillen etter sausbadet

Tilbehøret
Nå kan du begynne å lage tilbehøret, men hold et lite øye med kyllingen, slik at den ikke svir seg!!

Skjær opp vannmelon,jordbær og fetaost i terninger. Bland disse lett sammen, og topp med noen friske blader av basilikum og oregano. Dryss gjerne litt gressløk over. vips så har du en rask, frisk enkel sommersalat. Du kan også vende inn litt olivenolje om du ønsker det.

Når kyllingen er ferdig, server den rykende varm rett fra grillen sammen med salaten og servietter. Og du, bruk hendene til å spise med!

Maten er servert!



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *