Smakfull, enkel soul food!
Cajun mat, drøm deg vekk til New Orleans, Louisiana og til Mississippielvens bredder. Til sumpen, til herlig stemning og jazzinspirert blues. Kanskje noe overdrevet, men denne oppskriften er virkelig smakfull og godt for sjelen!

Cajun kryddermix

Dette trenger du:

  • 3-400g Entrecote,Tørrmodnet (du kan også bruke vanlig modnet)
  • Cajun krydderblanding (Jeg lover å publisere en oppskrift senere)

  • Søtpotetfries
  • Din favoritt dressing
  • Frisk oregano/basilikum
  • Smør

Del opp kjøttet i kuber
Del opp entrecoten i kuber (ca 3 cm på alle sider) Dryss cajun krydderblanding (prøv å unngå en med mye sukker da dette lett svir seg når du skal steke det) over kjøttet, ta godt i, og sørg for å dekke alle sidene av kjøttet. Dekk til å legg i kjøleskapet i 30-60 minutter (gjerne lengre)

Entrecote i kuber

Fyr opp grillen
Når kjøttet ligger i kjøleskapet er det på tide å fyre opp grillen/støpejernspanna. Sørg for å få god varme. ca 240 grader. Sett en støpejernplate/eller panne på grillen, og la den bli god og varm. (Vil du tilføre litt røyksmak til retten din, så lar du kubene kose seg i smokeren din på rundt 90-100 grader i 20-30 minutter før du følger resten). Sett søtpotetene i ovnen, lag dine egne eller følg pakningsvedlegget på posen. Krydre gjerne søtpotene med litt av cajun krydderet også.

Godt krydret entrecote

Når du er klar for å steke kjøttet
Legg en god klatt med smør i støpejernpanna og stek kjøttet raskt på alle sidene. Dette går kjapt, og svir seg fort, så vend de ofte. Stek gjerne i flere omganger slik at du rekker å følge med alle bitene.

Det er deilig når det freser i støpejernet

Server
Server alt som gatemat, med en gaffel og noe å holde maten med i andre hånden. Jeg brukte rett å slett ett par kaffekopper, og la kjøtt og søtpotet lag vis. Topp med litt dressing og noen friske urter (basilikum/oregano eller annet du liker, eller har for hånden)

God mat for sjelen!



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *