Røkt iskrem med baconkrokan
Ja du leste riktig! Røkt,iskrem og bacon i samme setning. Dette er en helt super dessert å servere på en grillfest, eller bare hvis du er gira på noe godt. Fløte tar opp røyksmak ganske raskt, så er du ikke kjempeglad i røyksmak, så må du korte ned røyketiden en god del. Jeg laget denne iskremen med tagatesse (søtningsmiddel) isteden for sukker, men du kan fint lage denne med sukker også, bare husk å doble mengden i forhold til tagatessen. Her er fremgangsmåten.

Fløyelsmyk iskrem, med bacon og lun røyksmak

Dette trenger du:

  • 4 Eggeplommer
  • 150g Bacon i terninger
  • 4ss Tagatesse (3 til isen og 1 til baconet)

  • 3dl Kremfløte (røkt)
  • Frøene fra 1 Vaniljestang
  • Røyk fra frukttre (jeg brukte kirsebærpellets)

Røyk kremfløten
Hell fløten i en aluminiumsform eller annen beholder som tåler og få litt røyk på seg. Bruk gjerne en litt romslig form slik at fløten ligger i et nokså tynt lag. Legg formen i en litt større form med isbiter. Isbitene er strengt talt ikke nødvendig ved bruk av pelletsrør som jeg brukte, men dette fungerer fint også om du ikke har mulighet for «kaldrøyking»

Røyk fra kirsebærpellets og iskald fløte

Ikke la fløten ligge i røyken for lenge
Fløten tar opp røyksmaken meget kjapt, så det holder i massevis å la den ligge i røyken i 5-10 minutter. Jeg røykte den i ca 8 minutter og da ble det en ganske framtrengende røyksmak på fløten, så bruk så lang tid du ønsker med tanke på intensiteten av røyksmak. Sett fløten i kjøleskapet, og gjør klart resten.

Baconkrokan

Bacon i is, er som krokan på steroider
Stek baconterningene til de er passe stekt og sprø. De siste 3-4 minuttene av steketiden drysser du litt tagatesse/sukker over baconet og lar det surre å baconet blir enda mer crispy og søtere. La baconet bli helt nedkjølt før du putter det i isblandingen, ellers vil røra skille seg!

Eggedosis

Lag eggedosis
Visp eggeplommer og tagatesse godt sammen til eggedosis. Dette tar noe lengre tid med tagatesse i motsetning til sukker, men bare gi det litt tid. Når du har en tykk luftig eggedosis, hell den over i en annen bolle/skål, hvis det er litt igjen i bollen så har ikke det noe å si.

Røkt fløte og vaniljefrø

Visp den røkte kremen
Visp sammen fløten og frøene fra en vaniljestang (du kan også bruke vanilje essens, pulver etc..) Men vaniljestang var det jeg hadde i skapet, og dessuten er det absolutt det som smaker best! Ikke visp fløten helt til den blir krem, men til den tykner.

Vend inn eggedosisen i fløten

Vend inn eggedosisen
Vend inn eggedosisen i fløten. Ikke bland det helt sammen, men la det være litt «marmorert». Vend så inn baconterningene, Husk at de må være nedkjølte! Nå er blandingen klar for å gå i iskremmaskinen, eller rett i fryseren hvis du ikke har en iskremmaskin. (husk da å legg isen i ett tynt lag, og rør av og til slik at det ikke krystalliserer seg)

Det nærmer seg is!!

Vent!
Det kjipeste med å lage iskrem? Det er ventingen! La isen bli ferdig, med min iskremmaskin tar det ca 20-30 minutter før isen er sånn passe i konsistensen. har du brukt fryseren, så ta ut isen i 20 minutter før servering slik at den ikke er pinnhard ved servering. Så der har du det, en grom dessert for en grillkonge!

Perfekt konsistens! Og deilig smak av røyk og bacon



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *