Chimichurri og biff, en uslålig kombo!
En herlig klassisk saus/tilbehør til godt tilberedt storfekjøtt. Med utspring fra Argentina og Uruguay, er dette tradisjon og en klassiker for argentinsk asado eller en real grillfest. Man skal kanskje ikke tulle med klassikere eller tradisjon? Men i dag er vi i det blasfemiske hjørnet, og trekker inn noen få ingredienser i tillegg til den klassiske chimichurrien.

Chimichurri

Dette trenger du:

  • 100g agurk
  • 6 cherry/perletomater
  • 1 ts honning
  • 1 hvitløk
  • 2ss rødvinseddik

  • Saften fra en halv sitron
  • Dill (fersk)
  • Koriander (fersk)
  • Persille (fersk)
  • Chilli/jalapeno (hvis du ønsker litt mer kick)

Enkelt og greit
Å blande en chimichurri er verdens enkleste sak! finhakk alle ingredienser som kan hakkes opp, og bland disse godt sammen. Rør så inn honningen,rødvinseddiken og sitronsaften. Voila, ferdig, finito. Sett chimichurrien i kjøleskapet til du skal servere den. Server gjerne med en litt fet ytrefilet eller på en cote de boeuf slik som på bildet under.

Chimichurri med cote de boeuf



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *