Røyk løfter drinkene dine til nye dimensjoner
Det er fredag, du har gutta på besøk og disker opp med fantastisk BBQ. Hva skal du servere til maten for å fikse det lille ekstra? Server din favoritt med røkte iskuler. Mitt valg havnet på moscow mule og en variant av whiskey sour med honning og kanel. Oppskrift på røkt is og selve cocktailene følger

Whiskey Sour med kanel, honning og røkt iskule

Dette trenger du: (Røkte iskuler)

  • isbiter
  • smoker eller røykmaskin

  • Isbit form for å lage iskuler

(Moscow mule)

  • Ginger beer 12 cl
  • Vodka 4 cl

  • Ginger ale
  • limejuice fra èn lime

(Whiskey Sour med honning og kanel)

  • Din favoritt whiskey 4cl
  • Sitron 1 stk

  • Sprite (kan sløyfes)
  • Sukkerlake med kanel og honning 4ss

Fyll en aluminium form med isbiter
Sett så formen i smokeren (bruk en tresort med litt utpreget røyksmak: Eik, hickory, mesquite. Jeg brukte hickory) Sett smokeren på 60-70 grader, ikke så mye mer, hvis ikke vil vannet fordampe. La isbitene ligge i smokeren i 2-3 timer, vannet vil få en litt brunlig farge, lukte og smake røyk. Du kan selvfølgelig helle vann i en form og røyke det, men jeg synes man får en mer intensivert røyksmak ved å røyke isbiter, mens de smelter, vil alle sider av isbiten bli tilført røyk, og ikke bare overflaten av vannet. Hvis du derimot velger en form med vann, må du røre litt i vannet innimellom.

Smoke on the «water»

Jo størrelsen teller
Hvordan du velger å lage isbitene dine er opp til deg selv. Små isbiter gir raskere smak av røyk, store avgir røyksmaken over lengre tid, eller du kan servere drinken i iskuler, bare fordi det er gromt!

Isbitformer

Hvordan lage kuler og ikke baller
Hvis du fyller disse formene og lar de ligge i fryseren i 2.5 timer så er yttersiden fryst, men vannet inni fortsatt flytende. Bruk så en loddebolt eller varm opp en skje etc. (Ja jeg har en dedikert loddebolt til mat!) og smelt ett lite hull i toppen. Hell så av vannet, tar du vare på vannet kan du fryse enda flere kuler senere. Legg de ferdige kulene tilbake i fryseren til du skal bruke den.

Lag hull

Når du er klar for å servere
Bruk en trakt og fyll kulen med ønsket cocktail, og server i et glass.

Klar til å fylles med edle dråper

Moscow Mule
En klassiker, med deilig frisk smak av ingefær. Perfekt sammen med litt røyksmak.

Ingredienser

Bland Limejuice, vanlige isbiter og vodka i en shaker
Rist godt og sil blandingen over i ett glass. Bland så med Ginger Beer og rør forsiktig. Hell alt sammen oppi iskulen ved hjelp av en trakt eller bruk en sprøyte. Legg en skive lime i glasset, og hell Ginger ale rundt iskulen. vent til iskulen smelter, eller knus den med en cocktailhammer.

Moscow Mule

Whiskey Sour med honning og kanel
Start med å lage sukkerlake(kok opp 1 del sukker 1 del vann 1 ss honning og 2-3 kanelstenger). Når sukkeret har løst seg opp, lar du kanelstengene ligge i laken i 30 minutter før du tar de ut og setter laken i kjøleskapet.

Ingredienser

Shake it
Bland saften av en sitron og whiskey i en shaker sammen med litt vanlig is. rist godt og sil blandingen over i ett glass og hell den så over i en iskule. Fyll så glasset halvfullt med sprite før du lar kulen smelte slik at alt blander seg. Eventuelt fram med hammeren igjen.

Whiskey sour med honning og kanel



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *