Hvorfor skal burgere absolutt være runde?
Tradisjoner er til for å tukles med! Neida, jeg digger en skikkelig saftig burger med tilhørende mykt og deilig brød. Men altså burgerosten kommer i firkanter, så hvorfor ikke burgeren og tilhørende brød. Her har du en oppskrift på det jeg vil kalle en hybrid av en Liege-vaffel og et potetbrød. sprø på utsiden, og mykt inni. Akkurat som en hamburger også bør være.

Tørrmodnet burger med «Flamske» potetbrød

Dette trenger du til 6 brød (3 hamburgere):

  • 500g hvetemel
  • 100g smør (50g smeltet og 50g romtemperert)
  • 80g godt kokte poteter (kalde)
  • 1ss «Liquid gold«

  • 3dl melk
  • 1 pose tørrgjær
  • 1ss sukker
  • 1ts salt

Start med gjærblandingen
Varm opp melken til ca 37 grader (mye varmere og gjæren vil dø) bland inn sukkeret og gjæren. Rør godt og dekk til beholderen med plast eller aluminiumfolie. Etter ca 5 minutter vil gjæren begynne å boble og lage ett svamplignende lokk på melken. Dette er akkurat slik du vil det skal se ut, da vet du at gjæren virker som den skal. Hvis dette ikke skjer, så må du begynne på nytt med nytt gjær og ny melk.

Gjæren begynner å jobbe

Fortsett med melet
Tøm melet, moste poteter og salt i en bolle. Smelt halvparten/ 50g av smøret (Resten av smøret skal i deigen senere) Tilsett så 1ss av «Liquid gold» i det varme smøret og la det smelte sammen. La smøret kjøle seg litt før du heller dette oppi melet, sammen med gjærblandingen. Elt deigen i 15-20 minutter. La så deigen heve i 30 minutter før du elter inn resten av smøret (romtemperert). La så deigen heve ytterligere en time.

Klar til steking

Del opp deigen
Del opp deigen i 6 tykke pølser og stek de i ett vaffeljern for «belgiske vaffler». Klem jernet sammen slik at deigen fyller hele jernet. Ikke legg trykk på etter dette, da vil du få harde flate brød, og det vil vi jo ikke. Stek brødene til de er passe gyldne og har hevet seg litt. De delene som har rent ut og ikke blitt stekt likt som resten skjærer du vekk. La brødene kjøle seg på en rist.

«Fluffy» flamske burgerbrød

Når du skal servere
Før servering, så tar du den siden du er minst fornøyd med utseende på, og skjerer av «toppene» slik at det ikke er skorpe mot selve burgeren (du vil jo at brødene skal suge til seg litt av det magiske som skjer i mellom dem) Fyll brødene med dine favoritter og en FIRKANTET burger!

Firkantet,saftig og ikke minst super stilig burger!



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *