Rett ved akerselva ligger det altså en god gammeldags BBQ-sjappe. Gode terningkast og lovord har gjort at undertegnede bare måtte sette av tid til å besøke dette stedet, men var det egentlig SÅ bra!?
«Way down south» det nærmeste du kommer sørstatene i Norge? Mine forventninger var egentlig temmelig hauset opp av gode tilbakemeldinger, anmeldelser, og anbefalinger fra folk med over gjennomsnittet interesse for grill og BBQ. Stedet var enkelt å finne, selv for en lite urban type som meg selv, parkering var også i grunn enkelt å finne. Men så var det parkeringsautomaten da!? Hvor i huleste er den!? Med rare blikk fra dresskledde herremenn som gikk forbi, så vell som noen av gatens løse fugler. Som en neandertaler i en Tesla, måtte jeg som enda har BankID på kodebrikke, ty til EasyPark sin parkerings-app for å unngå en vannavstøtende post-it lapp på frontruta. Men det er ikke medregnet i resultatet av denne restaurantanmeldelsen altså!

Wow, utstyret er i orden!

Førsteinntrykk og forventninger
Når du ved inngangspartiet ser en smoker av høyt kaliber, montert på en tilhenger, samt en gigantisk «santa maria grill» med høydejusterbare grillrister, så vet man at disse folka mener alvor i det minste. En søtlig, kjøttrik aroma treffer deg lenge før du runder hjørnet til en stor uteplass med uteservering. Lokalene er i gjennomført BBQstil, skilt med velvalgte ord og uttrykk, og bilder og tapet av smilende pitmasters og råvarer.

Av tidligere rykte og utstyrsnivået ved ingangsdøren forventer vi et raust, hyggelig og varmt måltid fra BBQ`ens verden!
Tapeten øker forventningene dine

Maten:
Menyen er enkel og ujålete, bestående av 6 hovedretter og noen nøye utvalgte sideretter, samt en early bird meny med smash burgere frem til kl 18. I tillegg har de også en «family pickins`» hvor du kan få litt av alt på en såkalt Sharing platter (min 2 personer) for 110 kr ekstra pr.person får du også en brisket upgrade. Jeg besøkte WDS alene, og spurte pent om de kunne lage til en «Pickins` light» for en person, men det kunne man altså ikke. Valget ble da ganske enkelt: Prime Beef Brisket med en Mac`n`cheese ved siden av. Siden brisket ganske enkelt er ansett å være den hellige gral innen BBQ, regnet jeg med at de serverer den med stolthet og ærefrykt. Maten kom regelrett 4 minutter etter jeg bestilte den, og suste ned på bordet av servitøren med et raskt: «Enjoy!» Jøss det gikk jo kjapt, og det er supert, men her er det BBQ-opplevelsen falmer litt. For meg er BBQ forbundet med: raushet, varme, lidenskap og «southern hospitality». Her seiler altså 2 skiver halvlunken brisket med 3 skiver sylteagurk, (som like gjerne kunne kommet fra et glass med pariseragurk fra Nora) og en skål med Mac`n`cheese. Når jeg tenker på tapeten jeg så inne på toalettet så vil jeg jo si de skyter fra hoften ved å ha slike bilder på veggene, og ende opp med et vådeskudd retning sin egen legg når de serverer maten! Greit,BBQ skal være usminket og enkelt, men denne presentasjonen var skuffende. Men men, det er jo smaken som teller til syvende og sist. Øverste delen av brisketen var greit mør, god smak av kjøtt og røykaroma. Nederste del var noe tørr og barken var litt slapp. Makaronien derimot, er faktisk på top 3 av all Mac`n`cheese jeg har smakt. Så en del av meg følte kanskje jeg ikke fikk helt valuta for pengene med tanke på brisketen. 500 kr for dette var faktisk ikke helt i tråd med opplevelsen. Det faktum at man ikke kan bestille en mix tallerken som enkel person trekker for meg også voldsomt ned

Litt kjipt, men greie smaker

Konsept:
Her har de ønsket en BBQ-joint, og det har de fått til. Stilen på lokalet, menyen og til dels de ansatte passer inn i dette konseptet. Men de mangler litt på atmosfæren.

Service:
Personalet er hyggelige, smilende og effektive. Men så var spørsmålet? Hva er BBQ? Langtids stekt og røykt mat? ja, men hva med denne: rause, varme southern hospitality følelsen som er forbundet med BBQ? Denne er totalt fraværende. Maten bærer preg av langtidsrøykt fast food, og maten blir slengt på bordet uten noe engasjement utover å få maten på bordet. Det er jo litt trist når det kun er MATEN som er BBQ, men ikke resten.

Mac`n`cheese

Resultatet:
Så hva er dommen? Maten var noe overpriset, lunken på grensen til kald. Noe kjedlig og minus for at man ikke kan mikse rettene litt mer. Når man står ved smokere/grillen skal man kunne velge flere ting er min mening! Effektiv service, men med litt lite engasjement og varme. Så det blir 19 av 30 Baconglis fra meg!

Atmosfære:

Service:

Kvalitet:

Smak:

Konsept:

Kategorier: Spise ute

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *