Har du et stykke kjøtt med litt kraftig kjøttsmak for hånden, eksempelvis short ribs, høyrygg, brisket etc? Da bør du prøve denne fantastiske rubben.
De bitre jordlige tonene fra kaffebønner, sammen med en søtlig pikant piff fra kakao og chilli i skjønn harmoni? Perfekt for å få fram de virkelig gode smakene fra storfekjøttet. Denne rubben kan du også fint bruke for å pimpe opp en god biff til helgen!

Ingredienser

Dette trenger du:

  • 2ss kvernet kaffebønner eller instant coffee
  • 2ss maldonsalt
  • 1ss nykvernet pepper
  • 2ss paprikakrydder

  • 1ss koriander (krydder)
  • 1ss Røkt løkpulver
  • 1ts chillipulver
  • 1ss hvitløkspulver
  • 1-2ss kakaopulver

Bland alt
Ha alle ingrediensene i en morter, og bland alt til en litt grov krydderblanding. Jeg liker at de forskjellige elementene er litt grove og ikke helt pulverisert. Dette hjelper også til at smakene blir litt mer komplekse når man skal spise det som er krydret!

Klar til å blandes



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *