Jula er rett rundt hjørnet, det er priskrig på gräddost og pepperkakene koster ca like mye som boksene de selges i koster å produsere. Så hvis du er så heldig at du har fått tak i en boks eller to med pepperkaker blant hordene med hamstregærne prisjegere, så kan du jo prøve å lage litt julesnacks på grillrista! Her har du søtt, salt og hete i skjønn forening.

Ingredienser

Dette trenger du:

  • Pepperkaker
  • Strimlet bacon

  • Blåmuggost (brie, camembert etc kan også benyttes)
  • En litt spicy krydderblanding

Ferdig smurt og klar for fryseren

Lag pepperkakesandwich med ost
Som nevnt innledningsvis, er det ikke sikkert man får tak i pepperkaker i disse dager. Jeg kjøpte en pakke med byggesett til pepperkakehus. Litt fordi det var tomt for vanlige pepperkaker, men også fordi disse ferdige platene kan enkelt deles opp i passelige pinner til pepperkakepoppers. Så smører du et godt lag med ost på pepperkakene og lager disse til små sandwicher. Noe av osten vil forsvinne når du hiver de på grillen senere, så ikke vær beskjeden med osten. Legg de ferdigsmurte pepperkakene i fryseren en time eller to før du pakker de inn i baconet.

Pakket og klart

Bacon bacon bacon
Fyr opp grillen, og sats på en temperatur mellom 120-130 grader. Ta pepperkakene ut av fryseren, og rull de fint inn med bacon, sørg for at den siste enden av baconet havner på undersiden av pepperkakene, slik at baconet holder seg på plass når du griller de. Dryss ett godt lag med krydder over og sett de på grillen til baconet er brunt og sprøtt. (ca 50-70 minutter)

Tips: Legg pepperkakepopperne på en ekstra rist, så er de enklere å ta ut når de er ferdig!

Pepperkakepoppers
Julekos

Avkjøling
Når pepperkakene kommer rett fra grillen er de nok så myke, så la de hvile på kjøkkenbenken i en 10 minutters tid før du serverer de. Imens kan du koke sammen litt gløgg, skrelle en klementin, finne fram en god juleklassiker på din favoritt strømmetjeneste. Eller kanskje du til og med har favorittfilmen på en god gammeldags hard kopi i form av en Blu-ray eller DVD!! Uansett, KOS deg!



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *