Her er del 3 av Helgens 3 retters meny. Vil du ta en titt på oppskrift og fremgangsmåte til resten av menyen, finner du forretten her og hovedretten her.

Menyen i sin helhet:

Forrett:
Biff Tartar av avkapp fra entrecotekammen. Servert med «kaviar» laget på trøffeløl, gravet eggeplomme. Rødbetemajones, og ciabatta

Hovedrett:
Grillet côte de boeuf, maisbrød laget med redusert fett fra entrecoten (liquid gold), honningsmør og chimichurri.

Dessert:
Akutaq med en vri

Akutaq ingredienser

Akutaq
Uttales (ah-goo-duck) også kalt Alaska-iskrem. Har sine røtter langt oppe i det kalde nord, i Alaska. Tradisjonelt sett inneholdt Akutaq gjerne fisk, fett fra dyr i arktisk klima, slik som reinsdyr, sel, hval, elg og bær som multer, bjørnebær, tranebær etc. Altså stort sett det de fikk tak i. Det var dårlig med melk og kvegdrift i disse regionene. Men vi holder oss NESTEN innenfor tradisjonene ved å bruke tørrmodnet fett fra melkeku og lager en nordisk vri. Siden dette er en dessert, så dropper jeg fisk og kjøtt, og legger til litt sukker istedenfor.

Akutaq:

  • 1.5 dl redusert fett
  • 1.5 dl finkornet sukker
  • 4dl frosne bær (skogsbær)
  • 2-3 dråper vaniljeessens
Alaskan ice cream

Visp
Begynn med å vispe det reduserte fettet glatt, tilsett så sukkeret og visp sammen til en fin «frosting» konsistens (dette kan ta noe tid) Vend så inn de frosne bærene. jeg brukte skogsbær for anledningen. Og vipps, så har du ferdig Akutaq.

Mektig, men overraskende frisk dessert

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *