Pulled chicken, den litt mer juicy og mindre tidkrevende lillebroren til pulled pork. Tilbredningen er unnagjort på 3-4 timer (pluss marinering) og smaker helt nydelig. Pulled chicken kan lages av så å si hele kyllingen, men jeg liker å bruke kyllinglår. Rå med skinn og bein. Disse er mye saftigere en bryst og mye billigere. jeg betalte 89 kroner for 2kg frosne solvinge kyllinglår på Rema 1000.

Skikkelig digg grisemat helt uten svin

Dette trenger du til pulled chicken:

  • 2 kg kyllinglår (Rå med skinn)
  • 3-4 dl eplejuice
  • 1 dl eplesidereddik
  • 250g smør i terninger
  • 4-5 hvitløksfedd
  • Din favoritt rub til kylling (jeg brukte wildfire foods «spice blend of the caribbean»)
  • Olivenolje
  • Varm BBQsaus
Krydder

Rub
Start med krydderet. Gni kyllinglårene inn med litt olivenolje og strø over kryddermixen. Prøv gjerne å få litt krydder under skinnet også. Legg så kyllinglårene i kjøleskapet i minst 3 timer (gjør gjerne dette kvelden før).

Kylling og smør, himmelsk

Grillen
Ta kyllingen ut av kjøleskapet, og fyr opp grillen (eller ovnen) på ca 100-110 grader. Samtidig som grillen blir varm og jevn legger du kyllingen jevnt fordelt i en ildfast form eller aluminiumform. Kylling har ikke godt av god plass kun i oppveksten, så bruk en litt stor form så kyllinglårene kan ligge med litt mellomrom. Krydre litt ekstra og fordel smørterningene over kyllinglårene. Legg så hele formen på grillen på indirekte varme.

Klar til å rives

Ventetiden
Etter ca en time, heller du over eplejuicen, eddiken og legger i hvitløken. Så lår du alt sammen stå å godgjøre seg i 3 timer til (om det står 4 timer er det også helt greit). Selv om pulled chicken går noe raskere en pulled pork, kommer du ikke unna ventetiden. Den kan du bruke til noe fornuftig som å løse sudoku, lage tilbehøret eller besøke @thebaconpit på instagram.

Sprøstekt kyllingskinn

Riv meg i låret
Etter 3-4 timer tar du formen av grillen og lar kyllingen kjøle seg ned litt. Hell av all vesken i en annen bolle. Når kyllingen har hvilt i ca 10 minutter tar du enkelt av skinnet, dette kan du sprøsteke i en stekepanne sammen med litt olje. Så kan du knaske på litt deilig sprøtt skinn samtidig som du gjør ferdig resten. Bruk en gaffel til å skrape av kyllingen fra beinet, bruk hendene på det du ikke får tak i med gaffelen. legg det hele over i formen igjen. og hell over varm BBQsaus og litt av væsken du helte av fra kyllingen. Bland godt sammen, og sett formen tilbake på grillen eller inn i ovnen på 110-120 grader.

Ferdig pulled

Kos deg
La kyllingen stå på grillen i 30 minutter til. Rør litt rundt i kyllingen av og til. Når kyllingen er ferdig, server med det du liker best. Hvetetortilla, steam buns, hamburgerbrød, rømme, syltet rødløk. ost, salat. Her er du rett å slett sjefen. Så der har du Pulled pork sin lillebror pulled chicken, og som jeg personlig liker bedre en svineversjonen!

Digg kylling med masse digg tilbehør



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *