Ett mer klassisk tilbehør til grillmaten skal man vel lete lenge etter. Men det er kanskje ikke så rart at coleslaw er så populært til grillmaten? Det smaker godt og friskt, og det er veldig enkelt å lage. Lag den noen timer før maten skal serveres, gjerne dagen før så får kålen trukket til seg alle gode smakene.
Dette trenger du til Cole slaw:
- 200 g Hodekål eller kinakål
- 2 gulrøtter
- Lime
- Salt
- Pepper
- 1 eple (grønt)
- 50g Syltet agurk
- 50g Majones
- 50g Creme fraiche
- 1ss grov sennep
- Litt sukker
Kålen
Hvilken kål du bruker er opp til deg selv, dette kan gjerne varieres og gjerne bruk flere typer kål. Klassisk coleslaw er forbundet med hodekål, men både rødkål, spisskål og kinakål er supergodt i coleslaw.
Kutt opp grønnsakene
Kutt opp kålen i jevne tynne strimler. Rasp gulrøttene og eplet. Finhakk sylteagurken. Bland majones, cremefraiche, 1 ss sennep og juicen fra en halv lime. Vend inn alle grønnsakene og smak til mes salt, pepper og eventuelt litt sukker hvis du syns at coleslawen er litt for syrlig. La den ligge i kjøleskapet i noen timer eller aller helst over natten. Server den avkjølt til grillmaten.
0 kommentarer