Nå har det klikka for han
Jada, jeg vet hva du tenker, nå har pitmasteren fått solstikk, spist noen underlige soppvekster fra plenen eller rett å slett gått helt fra vettet. Kanskje du er av typen som sverger til tricolor is og lolipopp i sommervarmen? Det er godt det, men denne må du prøve! Is, sjokolade, søtt, spicy, bacon, salt, nevnte jeg bacon!? Pestoiskrem er kanskje ikke det første du tenker på i sommervarmen, men den er fantastisk frisk og god. Og alle vet jo at pesto og bacon er en magisk kombinasjon. Dessuten er det morro å servere noe ikke alle andre gjør.

Pestoiskrem med sjokolade og pinjekjerner

Søt,frisk og syrlig
Denne isen er frisk, søt og syrlig på en gang. Den har et hint av pestosmak og røstede pinjekjerner gir den et gjenkjennelig preg som du finner i din favoritt pistasjis. Jeg bruker en sous vide sirkulator når jeg lager base til is, men du kan også bruke en kjele. Bare pass på så du ikke koker blandingen da den har lett for å skille seg.

En deilig munnfull med pestoiskrem og bacon

Ingredienser
Dette trenger du til isen og baconkjeglene:

  • 2dl H-melk
  • 2dl fløte
  • 1dl kesam vanilje
  • 125g kremost (romtemperert)
  • 5-6 ss honning
  • En bunt med finhakket basilikum (20-25 blader ca)
  • 3 ss røstede pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk (helt, uten skall)
  • 2-3 ss revet lime eller sitronskall
  • 1ss revet parmasanost
  • Bacon i strimler
  • Sukker
  • En god og spicy kryddermix (Jeg brukte creolsk blanding fra wildfire foods)
  • Sjokolade trekk (av typen som stivner på isen)
  • Moste pinjekjerner
Spicy bacon passet til det meste

Isen
Ta alle ingrediensene utenom hvitløk, pinjekjerner, parmasan og limeskall i en bolle og visp det lett sammen. Legg så i hvitløken. Bruker du sous vide legger du alt i en lynlåspose og legger i vannbad på ca 80 grader i en times tid. Bruker du kjele så rører du rolig og varmer opp blandingen til ca 80 grader. Å lar det surre i 10-15min. Så lar du blandingen stå i romtemperatur i 30 minutter før du tar ut hvitløksfeddet. Legg så blandingen i kjøleskapet til den er kald. Når blandingen har kjølet seg ned(gjerne over natten) river du limeskall og parmasan oppi røren. Varm en tørr stekepanne og fres pinjekjernene raskt 1 minutt eller 2 på høy varme til de er lett ristede/brunet. Ta de av varmen å la de kjøle seg ned. Bruker du en ismaskin så tilsetter du pinjekjernene (halvparten av de du nettop ristet, resten skal du knuse å strø over isen ved servering) det siste minuttet. Bruker du boks i fryseren så vend inn kjernene etter noen timer.

Bacon, spicy krydder og sjokolade!

Bacon kjegler
Form baconet til kjegler, jeg har noen kjekke former fra tupperware som tåler både ovn og micro. Disse er super geniale til formålet. Etter du har formet kjeglene. Krydrer du de godt med krydder. For å gi kjeglene en litt ekstra søt og sprø crunch strør jeg litt sukker på også. Sett de på grillen med lokk på eller i ovnen. På ca 200-220 grader til baconet er gyldent og sprøtt. Ca 30-40 min. Legg kjeglene i fryseren i 30-40 minutter slik at de blir kalde. Mos noen ferske pinjekjerner i en morter og stapp ned i bunnen av kjeglene slik at hullet tettes. Pensle så godt invednig med sjokoladetrekk og legg tilbake i fryseren i 5 minutter. Pensle en gang til med sjokolade å legg baconkjeglene i kjøleskapet til du skal servere isen. Dryss et godt lag med knuste pinjekjerner over isen og lag en kule eller to og server i bacon kjeglene.

«Det e lov å kos sæ i ferien»


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *