En ny perle i landsbyen?
«Big dream steak house» i Bjørkelangen, åpnet dørene i juni 2021. Kan en bortgjemt arena like utenfor Bjørkelangen sentrum levere varene?

Stort og flott
En pompøs invitasjon og flotte tilbakemeldinger hever forventningene!

Førsteinntrykk og forventninger
Med en planlagt bilferie i vårt langstrakte land med stop her og der, måtte jeg jo få ordnet med tid til å besøke Big Dream Steak House. En drøy times kjøring fra vår daværende husly ga nok tid til å bygge opp en god apetitt. Med en temmelig pompøs henvendelse og stående invitasjon i innboksen i tillegg, lot det ikke stå på forventningene i hvertfall. Gode tilbakemeldinger på facebook og noen sniktitter ellers innom deres facebookside forøvrig økte forventningene ytterligere. Og når du svinger inn på parkeringen så oser det av steak house lang vei. I enden av ett stort flerbruksbygg med blant annet en stor ridehall. Finner du en koslig restaurant med gjennomgående stil av trevirke og enkle men gjennomtenkte detaljer. Stilen er lett gjenkjennelig men ikke på noen måter overdrevet.

Butcher steak eller nyretapp om du vil.

Konsept:
Her har de ønsket en klassisk steak house, og ranch look. Dette har de greid, det er lekkert, veldig romslig med god plass mellom bordene. Med glassvegg mot ridehallen, får du enda mer ranch følelsen! Maten og drikke står også i stil til interiøret. Det er kanskje litt mørkt. Da undertegnede nesten sendte tilbake en perfekt tilberedt butchers steak, fordi han ikke kunne se noe rosa i kjøttet. For en som liker å ta bilder av mat er jo dette litt kjipt, og noen flere taklamper hadde kanskje hjulpet litt.

Prime rib special med lokk av parmesan,sennep og timian

Maten:
Menyen er enkel og oversiktelig. Rettene bærer preg av at her har noen gjort seg flid i sammensetningene. De fleste rettene er klassiske i og for seg, men med egne preg. Og når det i tillegg på én av rettene i menyen står skrevet i klartekst at her anbefales ikke saus til. Da er jeg, menyen og ideologien i perfekt harmoni. Menyen har også en egen side med spesialiteter med kjøtt fra eget modningskap. Dette var desverre tomt når jeg var på besøk, men den «vanlige menyen» har nok av godsaker å by på. Valget for hovedretten falt på en big boy butcher steak på 320g og følget gikk for en prime rib special med lokk av parmesan,sennep og timian. Bare det faktum å ha nyretapp fast på menyen vitner om en seriøs drøm! Kjøttet på begge retter var helt magisk! Hvis jeg skal trekke fram noe negativt, må det være at jeg skulle ønske at maiskolben og brokolien som ble servert ved siden av også hadde fått litt farge fra steking/grilling. Men dette blir flisespikkeri i det store og hele bildet. Desserten var også litt kjedlig i forhold til hovedrettene dessverre. Pluss for at de også tar seg tid til å dandere barnas retter litt ekstra også.

Jalapeno poppers til forret

Service:
Personalet er hyggelig, smilende, rolige men likevell effektive. Maten kommer raskt til bordet. Den er også varm, perfekt tilberedt og ser bra ut. Noen sultne gjester uten reservasjon måtte gå sultne uten et bord, da de mente de ikke hadde kapasitet til å gi alle en god opplevelse hvis de hadde fylt opp med enda flere gjester. Dette vitner igjen om et dønn ærlig opplegg og at de tar kvalitet på alvor fremfor kvantitet. Kudos!

Resultatet:
Så hva er konklusjonen? Midt i landsbyen av Bjørkelangen finner du altså dette fantastiske steak huset. Det er rett å slett verdt å ta turen, selv om du skulle bo ett stykke unna. Det blir ikke siste gang jeg drar hit for å si det slik! Jeg har ikke vært på alle steak house i norge, men av de jeg har vært på, er dette bestenotering. Kan varmt anbefales. hvis de gir bare litt mer kjærlighet til tilbehøret og desserten ville dette blitt topp score. Det blir 27 av 30 Baconglis fra meg. Dette er en fantastisk spiseplass.

Atmosfære:

Service:

Kvalitet:

Smak:

Konsept:


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *