Hvis jeg må velge èn rett til å servere på grillfest, så må det være denne. Disse deilige munnfullene, med fløyelsmyk tekstur som smaker godteri! Dette er faktisk BBQ-verdens konge i snopeposen. Ikke er det vanskelig å lage heller, oppskriften og kjøttet i seg selv er veldig tilgivende, så det skal mye til å gjøre dette feil. Men det tar noen timer å lage denne herligheten. Så la oss lage Pork belly burnt ends. Denne oppskriften har samme fremgangsmåte som Malcom Reeds oppskrift fra HowtoBBQright.

Serveringsforslag

Dette trenger du til pork belly burnt ends:

  • 1 stk tynnribbe uten svor
  • Krydderblanding
  • BBQ saus/glaze. Bruk din favoritt eller lag denne (helst uten bacon denne gang)
  • Noen spiseskjeer honning
  • 200g smør
  • Eplesidereddik/eplejuice
  • Brunt sukker
Ribba delt opp i kuber

Start med ribba
Som med mye av maten jeg lager, bør også denne startes på dagen før! Det kan være litt vanskelig å få tak i tynnribbe på sommeren om du ikke bestiller i kjøttdisken eller hos en slakterbutikk. Her i huset ligger det stort sett alltid en ribbe på lur i fryseren, da jeg kjøper inn en god del rundt juletider da er det enkelt og ikke minst rimelig å få tak i ribbe. Så neste gang du ser en tynnribbe i julekaoset, kan du tenke på at denne kan du bruke til masse deilig grillmat resten av året også, så gjør deg selv en tjeneste og putt ett par ekstra tynnribber i handlekurven. Det første du må gjøre med ribba er å skjære vekk svoren. Prøv å skjær vekk minst mulig av fettet når du tar av svoren. Ettersom du etterpå skal dele opp ribba i ca 3-4 cm store «kuber» kan du skjære vekk svoren på hvær og en etterpå, men dette tar mye lengre tid, og restene av svoren blir ubrukelig. Skjærer du den av i ett stykke kan du nemmelig skjære den i strimler etterpå og lage deilig crispy baconsvor.

Krydre kubene
Når du har fjernet svoren må du også fjerne eventuelt bein og brusk på den ene enden. Ribba blir da noe tynnere her men det har ikke så mye å si, bare prøv å lag kubene omtrent like i størrelsen. Så krydrer du alle sidene godt med en god krydderblanding og legger kubene i kjøleskapet over natten. Når du tar kubene ut av kjøleskapet drysser du et lite lag til med krydderblanding over de. En annen ting som også bør nevnes er at du MÅ lage mye mer en du tror du trenger, for disse får virkelig ben å gå på når de serveres.

Klar for litt røyk

Røyk
Det er fullt mulig å lage disse i ovnen, men disse godsakene fortjener virkelig en liten runde i grill/smokeren. legg alle kubene på en rist å varm opp grillen til ca 120-130 grader gjerne med en liten vedbit eller røykflis for litt røykaroma. Legg så risten inn i grillen og lukk lokket. La kjøttet ligge å godgjøre seg i ca 2 timer før du tar de ut av grillen og over i en aluminium bakke eller en ildfast form. Dryss over litt brunt sukker, honning, og noen klatter med smør her og der. Her kan du også helle litt whiskey over om ønskelig. Pakk så aluminiumsfolie tett rundt formen/bakken og sett tilbake i grillen, eller i ovnen. Siden kjøttet nå er pakket inn så er det samme sak om du legger det på grillen eller i ovnen.

Smør,brunt sukker og honning

Siste steg
La kjøttet ligge å kose seg i 1.5-2 timer til før du tar av aluminiumsfolien og heller av all væsken. Hell så litt BBQ-saus/glaze over kjøttet og vend alle kubene forsiktig inn i sausem. Legg så formen uten folie tilbake på grillen eller ovnen i 15-20 minutter slik at sausen får satt seg. Server rykende varme rett fra grillen. Du kan servere de som de er, eller du kan servere de i wraps eller steam-buns sammen med litt syltet rødløk, gressløk og litt grønt.



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *