En tidløs klassiker, Smakfull og enkelt å lage selv når du skal servere mange sultne gjester. Pulled pork, revet gris, Sleden gris. Kjært barn har mange navn. Det er kjempelett å lage, og det smaker supergodt. Pulled pork kan lages av stort sett hele grisen. Men stykker som ribbe, bog og nakke egner seg ekstra godt. Det tar tid, en god del tid faktisk, men ventetiden er vell verdt det.

Pulled pork med rød coleslaw, røkt kremost og cornribs.

Dette trenger du til pulled pork:

  • 2-3kg svinenakke eller svinebog (ca 2-300g pr pers)
  • Krydderblanding/rub
  • 1 lime eller litt sennep
  • 1 eple
  • Eplesidereddik/eplejuice
  • 50g smør(kan sløyfes)
Svinebog er supert til pulled pork

Start med krydderet
Mange sverger til kun salt og pepper når man skal lage pulled pork. Jeg liker å kryddre min pulled pork med litt mer, gjerne en litt «kvessen» rub med chipotle eller cayenne i. Men hva du krydrer med bestemmer du helt selv. Bare unngå å bruke for mye sukker, da dette kan svi seg litt i prosessen. Trim vekk overflødige slingser og smør kjøttet inn med limejuice eller sennep. Dette er kun for at krydderet skal få feste og setter omtrent ingen smak til kjøttet ditt. Dryss så et jevnt lag med kryddder over hele stykket. Ikke gni krydderet utover, Da klumper det seg bare.

Ferdig kryddret

Tenn opp grillen
Fyr opp grillen på ca 120-125 grader. Legg kjøttet på indirekte varme og la det ligge i 5-6 timer til du har fått en fin bark på kjøttet. Spray kjøttet med en blanding av eplesidereddik,eplejuice og vann én gang i timen de første 5 timene (Ca 2 deler vann, 2 deler juice, og 1 del eddik.) Etter ca 5-6 timer kan du pakke inn kjøttet i aluminiumsfolie. Legg litt smør, noen eplebiter og litt eplejuice i folien sammen med kjøttet. Kjøttet er ferdig når du kan stikke en grillpinne eller termometer i kjøttet uten at det gir noe spesielt motstand. Dette vil være ved en kjernetemperatur på ca 95-100 grader. Du kan også lage dette uten å pakke inn, men det vil da ta noe lengre tid før det blir ferdig. Og kan også bli noe mindre saftig men du får en mer markant bark som belønning.

Koser seg på grillen

Hvile
Når kjøttet er ferdig, tar du dwt av grillen å la det hvile i 45-60minutter før du river kjøttet fra hverandre. Bland i litt BBQ saus hvis du ønsker, men har du gjort dette riktig er det ikke nødvendig å blande saus inn i selve kjøttet. Server kjøttet i brioche buns, hamburgerbrød, tortillalefser eller egentlig hva som helst. Rester kan brukes til for eksempel salat, pastaretter, smørbrød eller hva med å prøve pulled pork pannekaker til lunsj i morgen!?

Pulled pork pannekaker med mango og whiskeysirup



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *