Jeg har tidligere delt oppskrift på enkel lavkarbovennlig bacon-is med røkt kremfløte. Denne er noe mer avansert og inneholder vesentlig mer karbohydrater. Til gjengjeld får du en helt perfekt fløyelsmyk fløteiskrem med digg sprø baconkrokan.
Ingredienser is
- 5dl H-melk
- 2.5 dl kremfløte
- 1 stk Vaniljestang
- 3-4 Dråper vanilje-essens
- Saften av 1/2 lime
- 200g sukker
- 5-6 eggeplommer
Ingredienser baconkrokan
- 250g bacon i terninger
- 100g sukker
- litt spicy krydderblanding (gjerne kreolsk eller noe med litt hete/chilli)
Baconkrokan
Start med å sprøsteke baconterningene i en stekepanne sammen med litt krydder. Når de er passe sprøstekt, heller du av fettet i pannen og tar vekk ca 2 spiseskjeer med bacon(disse skal sammen med isblandingen senere) strø så sukkeret over baconet og la det puttre til sukkeret smelter/karameliserer seg. Legg så baconterningene på ett bakepapir for avkjøling.
Isblandingen
Det er flere måter å lage is på, jeg bruker som regel sous vide når jeg skal lage is, på den måten slipper jeg å bekymre meg for at blandingen skal bli kornete. Skrap ut frøene av vaniljestangen og legg frøene og stangen sammen med fløte, melk, limejuice,sukker og vanilje-essens. Tilsett 2 spiseskjeer med ferdigstekt bacon, bland sammen, legg i en zip-lock pose og klem ut så mye luft som mulig. Varm opp ett vannbad til 80-85 grader og la posen med blandingen ligge i vannbadet i 1-2 timer. (Vend på posen av og til) Etter blandingen har ligget å godgjort seg, siler du av blandingen og sørger for å fjerne vaniljestengene. avkjøl blandingen i kjøleskapet før du legger det i fryseren eller kjører blandingen i en ismaskin.
Kjør blandingen i en is-maskin
Kjør blandingen i en ismaskin og tilsett bacon-krokan når isen har begynt å tykne litt. Ved bruk av fryser, lar du isen stivne litt før du rører inn baconet. Slik unngår du at alt baconet ligger igjen i bunnen av formen. Når isen er ferdig, kan du servere straks, eller legge isen i fryseren. Sett isen i kjøleskapet ca 15 minutter før du serverer den, så får den helt perfekt konsistens. Server med sjokoladesaus, eller flytende honning.
0 kommentarer