Jeg har tidligere delt oppskrift på enkel lavkarbovennlig bacon-is med røkt kremfløte. Denne er noe mer avansert og inneholder vesentlig mer karbohydrater. Til gjengjeld får du en helt perfekt fløyelsmyk fløteiskrem med digg sprø baconkrokan.

Bacon og is i samme skål, kan det bli bedre?

Ingredienser is

  • 5dl H-melk
  • 2.5 dl kremfløte
  • 1 stk Vaniljestang
  • 3-4 Dråper vanilje-essens
  • Saften av 1/2 lime
  • 200g sukker
  • 5-6 eggeplommer

Ingredienser baconkrokan

  • 250g bacon i terninger
  • 100g sukker
  • litt spicy krydderblanding (gjerne kreolsk eller noe med litt hete/chilli)
Baconet koser seg sammen med krydder og sukker

Baconkrokan
Start med å sprøsteke baconterningene i en stekepanne sammen med litt krydder. Når de er passe sprøstekt, heller du av fettet i pannen og tar vekk ca 2 spiseskjeer med bacon(disse skal sammen med isblandingen senere) strø så sukkeret over baconet og la det puttre til sukkeret smelter/karameliserer seg. Legg så baconterningene på ett bakepapir for avkjøling.

Deilig, sprø bacon-krokan

Isblandingen
Det er flere måter å lage is på, jeg bruker som regel sous vide når jeg skal lage is, på den måten slipper jeg å bekymre meg for at blandingen skal bli kornete. Skrap ut frøene av vaniljestangen og legg frøene og stangen sammen med fløte, melk, limejuice,sukker og vanilje-essens. Tilsett 2 spiseskjeer med ferdigstekt bacon, bland sammen, legg i en zip-lock pose og klem ut så mye luft som mulig. Varm opp ett vannbad til 80-85 grader og la posen med blandingen ligge i vannbadet i 1-2 timer. (Vend på posen av og til) Etter blandingen har ligget å godgjort seg, siler du av blandingen og sørger for å fjerne vaniljestengene. avkjøl blandingen i kjøleskapet før du legger det i fryseren eller kjører blandingen i en ismaskin.

Ismaskinen jobber

Kjør blandingen i en is-maskin
Kjør blandingen i en ismaskin og tilsett bacon-krokan når isen har begynt å tykne litt. Ved bruk av fryser, lar du isen stivne litt før du rører inn baconet. Slik unngår du at alt baconet ligger igjen i bunnen av formen. Når isen er ferdig, kan du servere straks, eller legge isen i fryseren. Sett isen i kjøleskapet ca 15 minutter før du serverer den, så får den helt perfekt konsistens. Server med sjokoladesaus, eller flytende honning.

Servert med flytende honning


Kategorier: Oppskrifter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *