Ja du leste riktig. ALT blir bedre med bacon sies det, dette gjelder også bbqsaus. Sammen med litt Jack Daniels whiskey, er dette rett å slett en ypperlig combo. Omtrent som en signatursaus å regne hos meg, og passer godt til bla spare ribs, burger, eller hva med Pulled kylling?
Dette trenger du til Whiskey Bacon Bbqsaus:
- 1 løk
- 1 hvitløk uten fedd eller 2 fedd
- 0.5 dl eplesidereddik
- 2 dl eplejuice
- 5-6 ss tomatketchup
- 1 ts løkpulver
- Limejuice fra 1 lime
- Salt og Pepper
- Brunt sukker (smak til)
- 1 rød Chili
- 2 ss Grov Sennep
- 1 skvett JD Whiskey
- Worcestershire saus
- 200g Sprøstekt bacon i terninger
Hakk
Hakk opp løk,chili og hvitløk (du trenger ikke å finhakke alt, da det er bare fint med litt chunks i sausen) Stek baconet sprøtt og la det avkjøles. Varm så opp en kasserolle og ha i litt olje for å frese løken i noen minutter før du tilsetter chili og hvitløk. fres i 30 sekunder til før du tilsetter whiskyen. Tips: her kan du gjerne flambere whiskyen også for å heve smaken noen hakk til (men pass på det brenner godt).
Kok
Tilsett så resten av ingrediensene, og kok opp, la dette småkoke i 20-30 minutter. Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann eller mer eplejuice. ønsker du den tykkere kan du ha i mer ketchup eller koke litt lenger. Før du skal bruke sausen, blander du inn baconterningene. Her har du en søt, salt og akkurat passe spicy BBq-saus.
0 kommentarer