Det er helg, og det preppes for spare ribs her i huset, men det er ikke før i morgen. Så nå som alt er krydret å lagt i kjøleskapet er det dags med litt helgekos. Jeg oppdaget et lokalt urteutsalg i dag og tok med meg massevis av buskaser hjem. Tror det blir slutt på å handle urter i butikken heretter for å si det slik. Bla tok jeg med peppermynte, cubamynte og lakrisurt. Da måtte det bare bli mojito i kveld. Her har du oppskriften min.

Ferskere og friskere urter finner du ikke!

Dette trenger du til mojitoen:

  • Vann
  • Brunt sukker
  • Sukker
  • En klype maldonsalt
  • Rom
  • Isbiter
  • Lime
  • Peppermynte
  • Cubamynte
  • Lakrisurt/fenikkel gress
  • Sprite/7-up
Sukkerlake

Sukkerlake
For å lage en god mojito, trenger du først å lage sukkerlake. For å lage sukkerlake koker du opp Like deler vann og sukker til sukkeret har løst seg opp. Jeg bruker 1 del vann, 0.5 del brunt sukker og 0.5 del vanlig sukker. La laken avkjøle i kjøleskapet før du skal blande mojitoen.

En god rom, og gode, friske urter!

Mynte og lakrisurt
Som nevnt fikk jeg tak i superfine store urter. Gode råvarer er viktig for et godt resultat. Det går helt fint å bruke denne oppskriften uten lakrisurt og Cubamynte, men det lille hintet med lakris var veldig behagelig.

I morteren

Morter
Legg mynteblader, lakrisurt, limejuice og litt salt i en morter, og mos urtene lett. Ta ett glass å fyll det med isbiter eller knust is. Hell så i ett shotteglass med rom og et med sukkerlake (ønsker du en søtere mojito justerer du med litt mer sukkerlake). Topp så opp med litt sprite før du rører forsiktig rundt. Riv 2-3 blader med mynte oppi og server. Denne passer ypperlig til grillmaten også.

Mynte og lakrisurtmojito



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *