Ananas eller Anana (ypperlig frukt) er godt kjent som tilbehør i grillverden. På burgeren, i en salat, som dessert eller som verdens alle største styggedom: klam ananas på pizza, fysj. Men fylt ananas på grillen derimot, det smaker. Du kan fylle den med hva du måtte ønske egentlig. Denne gang ble det rester av fredagstacoen som fikk hedersplassen. Det er verken lavkalori eller lavkarbo, men GODT, det er det. Det tar ca 1-1.5 time å lage denne.

Fylt opp med godsaker

Dette trenger du til fylt ananas:

  • 1 hel ananas
  • En pakke med bacon i strimler
  • BBQ saus/glaze.
  • Rester av tacokjøttdeig
  • Bønnesalsa
  • Revet ost x 2 (Norvegia og Cheddar)
klar for grillen.

Fyll ananasen til randen
Sett grillen eller ovnen på 190-200grader. Skjær av toppen på ananasen (dette tar du vare på til servering), ta en kniv og skjær et kryss i midten av fruktkjøttet. la det være en god ring igjen på utsiden. Bruk en skje for å grave ut midten. Skjær så vekk skallet, pass på så du ikke lager hull i selve ananasen den skal nemmelig fylles helt til randen med godsaker. Surr baconstrimlene godt og tett rundt ananasen, la det være åpent på toppen. Bland sammen fyllet (kjøttdeigen,bønnene,ost og litt bbq saus) og fyll ananasen med dette. Spar noe av sausen, den skal du pensle baconet med litt senere.

Etter første strøk med glaze

Grillen
Sett ananasen med alle godsakene i, på høykant i grillen og la den stå slik i 20-30 minutter. Etter 20-30 minutter pensler du baconet med litt bbq-saus og lar den stå ytterligere 30 minutter, pensle gjerne 2 ganger i løpet av denne tiden. Ananasen er ferdig når baconet er blitt gyldent og sprøtt. Fylt ananas er perfekt tilbehør til f.eks spareribs.

Her sammen med spareribs og hjemmelaget surdeigsbrød



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *