Dette har jeg aldri laget før, men jeg har spist bread bowl tidligere. Og siden kona har fått dilla på surdeig i det siste, har jeg virkelig gledet meg til å prøve å lage det selv. Bread bowl og spesielt av surdeigbrød er kanskje mest kjent fra San Fransisco, men ble egentlig første gang oppdaget i Irland på 1400tallet. Uansett, for å lykkes med en bread bowl, trenger du først og fremst ett skikkelig godt brød. Dette kan du selvfølgelig kjøpe i butikken, men lager du det selv blir det enda bedre. I denne omgang tar vi utgangspunktet at du har laget ferdig brødet, men det kan være jeg kommer med en oppskrift på dette ved en senere anledning.
Dette trenger du til bread bowl:
- Surdeigsbrød med litt høyde
- Rester av pulled chicken eller pulled pork
- 1 dl hvitvin
- 3 ss brunt sukker
- 50g smør
- 1/2 Lime
- 1/2 Løk
- 150g revet Cheddarost
- Bbq-saus
Skjær av toppen
Begynn med brødet. Skjær av toppen, men la kniven ha litt vinkel slik at brødlokket får skrå vegger, da ligger det fint på plass etterpå. Legg «lokket» til side, og grav ut brødet i midten, slik at du får en brødskål. Vær forsiktig slik at det ikke blir hull i brødet, og la det være litt brød igjen i kantene.
Fyllet
Sett grillen eller ovnen på 180 grader. Hakk løk, og ha smøret i en varm stekepanne. Fres løken noen minutter før du tilsetter vinen, la det reduseres noe, før du tilsetter litt Bbq-saus og kyllingen. Strø litt av Cheddarosten i stekepannen og skvis limejuice over. Tilsett brunt sukker å la det putre noen minutter til det tykner litt, det skal være litt væske i fyllet. Denne skal nemmelig trekke inn i brødet.
Fyll brødskålen
Legg litt revet ost i bunnen av brødskålen, legg så i fyllet og strø ost på toppen av fyllet og legg på «lokket». Sett hele bread bowlen i ovnen eller på grillen og la den stå i 5-10 minutter slik at osten smelter. Server rykende varm og topp med noen friske urter. Et par mynteblader setter en fin spiss på retten. Der har du en deilig bread bowl, kos deg!
0 kommentarer