Feiring av nyttårsaften er egentlig synonymt med god mat og drikke her i gården. Selv om undertegnede i år skal feire nyttår i joggebukse, The bacon pit merch og uten besøk av venner og kjente. Så blir det likevell å lage litt god mat. Enkelt nok med tørrmodnet biff, chimichurri og bakte søtpoteter til. Men til dessert er det rett å slett frityrstekt is med vaniljesaus til. DET, er digg det!

Bread bowl med pulled chicken
Frityrstekt is, med vaniljesaus og sjokolade

Igredienser panering

  • 3dl havregryn
  • Popkorn rester(kan sløyfes)
  • 3-4ts kanel
  • 2 ts kardemomme
  • Litt salt

Øvrige ingredienser

  • 2 egg (lett vispet)
  • Noen kuler med vaniljeis(eller lag litt baconis)
  • Vaniljesaus
  • Sjokolade/karamellsaus/fruktsaus
Grillet surdeigsbrød
Panering klar til å mikses

Klargjøring av isen
Du må begynne dagen før med denne oppskriften. Isen skal vendes i egg og panering ca 3-4 ganger, og må fryses en stund mellom paneringene. Det er litt strev, men jeg lover det er verdt det! Paneringen blandes med en stavmikser eller i kjøkkenmaskin tilndet blir et grovt pulver. Du kan også bruke ferdig panering om du vil det, men bland gjerne i litt kanel uansett.

Bruk vinkel på kniven når du skjærer
Første lag med egg og panering

Panering av isen
Start med å lage noen store fine iskuler. Gjerne så fine og runde du greier. Bruk hendene til å forme litt med også. Legg så iskulene i en boks med lokk på tilbake i fryseren i 2-3 timer så de blir harde igjen. Visp sammen eggene i en skål og ha paneringen i en anen skål. Ta iskulene ut av fryseren, og vend de først i skålen med egg, før du vender kulene i paneringen. Legg tilbake i fryseren i 3 timer. Repeter dette 3-4 ganger og la kulene ligge i fryseren frem til du skal fritere de.

Fyll den opp
Iskulene etter 4 lag med panering

Varm opp oljen
Når du er klar til å servere dessert. Varm opp en gryte eller frityrkoker med olje. Når man skal fritere iskrem, så anbefaler jeg å ha ganske god varme på oljen (ca 190grader). Slik at paneringen blir sprø men at isen ikke smelter inni. Ha maks 2 iskuler oppi oljen om gangen, slik at oljen ikke blir kald! Server de straks sammen med vaniljesaus og ønsket saus til. Jeg er svak for sjokoladesaus til dette, men det er greit å bruke en litt syrligere saus for å bryte opp litt da dette er en meget kraftig dessert.

Varm bread bowl rett fra grillen
Passe varm olje


Kategorier: Oppskrifter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *