Det nærmer seg EM-finale. Og skal du servere noe digg til kampen eller kanskje en pokerkveld, anbefaler jeg poppers. Her har jeg laget poppers av jalapeno, sylteagurker og padrón chilli/paprika. Er du glad i litt sterkere saker kan du gjerne gå får noe heftigere på Scoville skalaen men jeg trives best i lavterrenget på denne, så jalapeno er supert for min gane.

Fettkappe
Padrón paprika, sylteagurk og jalapenos

Ingredienser

  • Ønsket antall jalapenoer
  • Ønsket antall sylteagurker (hele)
  • Ønsket antall padrón chilli
  • 150g kremost (romtemperert)
  • 1ss sennep
  • 2ts hvitløkpulver
  • 1ss paprikapulver
  • 1ss rømme
  • Litt revet ost
  • Baconstrimler
Picanha fra siden
Ostefyll ferdig blandet

Del på midten
Start med å dele jalapenoen eller agurkene på langs. Ett godt tips er å vippe de ca 90 grader fra der de ligger mest stabil før du kutter de, da kommer nemelig det mest stabile punktet på popperen i bunnen. Skrap ut frø og membran fra jalapenoene, og kjernen/frøene fra agurkene, slik at de blir til små «kanoer». Restene kan du lage deg en spicy agurkmix hvis du vil. Bland sammen resten av ingrediensene til ostefyllet og fyll den ene halvdelen med dette. Legg på den andre halvdelen som et lokk og rull en strimle med bacon rundt. Kryddre gjerne med en god rub. Fyr opp grillen eller stekovnen på 210-220 grader.

Picanha i delt i biffer
Bruk gjerne grillspyd for å enklere håndtere de på grillen.

Grill
Når grillen er god å varm, legger du popperne på. Og lar de ligge til baconet begynner å bli gyldent og sprøtt.(ca 20-30minutter) På slutten av steketiden pensler du litt bbq saus og lar den sette seg i 10minutter. Server rett fra varmen og lag gjerne en dipp eller noe å dyppe popperne i eller bare spis de «as is». Kos deg!

Picanha i delt i biffer
Ferdig grillet og klar til å nytes



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *