Taco-Tirsdag, Taco-Torsdag, Taco-Fredag. Uansett hvilken dag du foretrekker å spise taco på, så er denne Hybriden mellom Smash Burger og Taco helt skammelig godt! Den deilige stekeskorpa til en smashburger, kombinert med sprø og saftig tortilla rundt. Dette LOVER jeg er en skikkelig godbit. Og det beste med oppskriften er at det tar drøye 3 minutter å lage dette på grillen. (Jada, med unntak av at du først må få god varme i grillen før du kan steke de.) Hvis du vil se fremgangsmåten på video, så finner du den på min instagram @thebaconpit

Smash burger taco
Smash burger taco

Ingredienser Smash Burger Taco:

  • 80-100g Burgerkjøttdeig Pr tortilla
  • 1 Stk Tortilla (jeg brukte hvetetortilla, men her kan du velge din favoritt)
  • 1 Skive cheddarost
  • 1 Skive Blåmuggost
  • Salat
  • Flaksalt/annet krydder
  • Hjemmelaget burgerdressing (bruk det du liker)
  • Litt rapsolje til steking
Topp din smashburger taco med hva du vil
Toppingen velger du selv

Forberedelse
Med unntak av en god og varm grill med en støpejernplate eller en skikkelig god og varm stekepanne, så krever denne retten at alt ligger klart til å legges på fortløpende. Kjøttet og tortillaen blir raskt ferdig stekt, så her må det må jobbes raskt når du først legger det på varmen. Et godt tips er å lage deg en arbeidsstasjon der alt ligger i riktig rekkefølge. Form kjøttdeigen i små baller på ca. 80-100g eller bruk ferdig sliders. Legg klar tortilla, ost, krydder, salat og dressing.

Smash it
Smash it!

Tilberedning
Når stekeplata er god og varm heller du litt rapsolje på den, slik at tacoburgeren ikke setter seg helt fast. Legg en ball av kjøttdeig på den varme plata, og ta litt salt/krydder på. Burgerkjøttet jeg brukte til denne var av 30% avkapp av 120 dagers tørrmodnet entrecote, og en miks av fersk høyrygg og bringe. Så for å la den deilige dry-age smaken få skinne, brukte jeg kun salt denne gangen. La kjøttballen ligge i fred i ca 30 sekunder før du legger en tortilla-lefse over. Bruk en stor stekespade eller en «burger-smasher» om du har det og klem tortillaen og kjøttballen flat. La kjøttet og tortillaen ligge i fred i ca 45-60 sekunder til før du forsiktig flipper den rundt. Du skal nå ha en flat burger med en god stekeskorpe på, som sitter fast i tortillaen. Legg så osten over kjøttet og la det hele ligge og godgjøre seg i ca 60 sekunder til. Har du noe du kan legge over tortillaen og burgeren så gjør gjerne det, så smelter osten litt bedre. Legg så salat på toppen, dryss på litt dressing og brett tortillaen sammen som et «tacoskjell». Press det hele litt sammen, før du tar det av varmen og serverer rykende varmt.

Stekeskorpe
En god stekeskorpe er viktig

Perfekt til grillfesten
Så der har du Smash Burger Taco, på 3 minutter. Hvis du har en grei størrelse på stekeplaten kan du lage 3-4 stk i slengen, og servere sultne gjester. Du trenger ikke ventepølser en gang. Ost og tilbehør kan selvfølgelig varieres i det uendelige. Her har jeg gått for «burgerversjonen» men du kan gjerne gå tacoveien, med tacokrydder, salsa, mais, rømme, eller guacamole. Du bestemmer helt og holdent alt selv!

Saftig smash burger taco
Det beste fra to verdener i ett jafs!



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *