Svin god rull av svinefilet
Saftig, smaksrik hverdags-middag! Servert sammen med blomkål/sellerirotpurè.

Svinerull

Dette trenger du:

  • 500g indrefilet av svin
  • Jalapeno
  • Ost (Norvegia)
  • Ost (Cheddar)
  • BBQ saus
  • Salt
  • Pepper

  • En blomkål
  • En halv sellerirot
  • 30-50g Smør
  • 0.5dl Fløte

Flat ut indrefileten
Begynn med å flate ut kjøttet, skjær ca 1 cm fra en av kantene, og brett kjøttet utover etterhvert som du skjærer innover i fileten. Slik at du har en jevn tykkelse over hele kjøttet. Er det noen partier som er litt tykkere en resten, så skjærer du et snitt over det tykkeste, og bretter det ut. Bruk en skarp kniv til dette!

Flatet ut og smurt med BBQsaus og jalapenos

Legg på fyll
kryddre kjøttet med salt og pepper, før du smører et tynt lag med BBQ-saus,hakkede jalapeno og ost. Rull sammen kjøttet, og knytt med hyssing rundt. Rull kjøttet godt inn i plastfilm, og sett i kjøleskapet noen timer.

Masse godt fyll

Når du er klar for å steke kjøttet
Fyr opp smokeren, og sett tempen til 100-110 grader. Legg kjøttet på smokeren rett fra kjøleskapet, på indirekte varme og stek til du når kjernetemperatur på ca 57-59 grader. Når kjøttet ligger å koser seg i røyken, skjærer du selleriroten og blomkålen i biter og koker disse til de er møre. Før servering, blander du selleriot,blomkål, smør og fløte i kjøkkenmaskinen eller blender, og kjører dette til en fin purè.

Kaldt kjøtt tar opp mer røyksmak

Stekeskorpen
Når du har nådd ønsket kjernetemperatur, så tar du kjøttet ut av smokeren/grillen. Og steker kjøttet godt på alle sider i smør og litt urter i en stekepanne eller lignende.

Stekeskorpe er viktig for smaken og ikke minst det visuelle

La kjøttet hvile
Etter du har brunet kjøttet godt, lar du kjøttet hvile minst 15-20 minutter. Skjær i passe tykke skiver, og server mens det er varmt!

Serveringsforslag



0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *