Lei av myke, vassne søtpotet-fries?
Ja søtpotet er digg, og søtpoteter i friesform er èn av mine favoritter. Men da må de være SPRØ! Det er ikke veldig vanskelig å få til, men det krever noe forarbeid. La meg vise deg hvordan.
Dette trenger du:
- 2 søtpoteter
- 3ss maizena
- 3ss Sukker
- 4-5 ss Rapsolje
Slik gjør du
Del søtpotetene i passe fries format. (Ikke fall for fristelsen å lage de for tykke, da blir de ikke sprø) 7-10 mm tykkelse holder i massevis.
Legg søtpoteten i en bolle med kaldt vann
Legg stavene i en bolle og fyll med kaldt vann, la de ligge i vannet over natten i kjøleskapet (Dette trekker ut en del av stivelsen som gjør at søtpoteten blir «soggy»)
Bland sammen maizena og sukker
Rør sammen maizena og sukker og legg i en pose (gjerne med «zip lock» ) Hell av vannet fra bollen, og tørk søtpotetene godt med et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Legg så stavene i posen sammen med maizena og sukkeret. Rist godt og sørg for at alle stavene blir dekket med et tynt lag av blandingen. Hell så i rapsolje i posen, og rist godt.
Varm opp grillen til 220 grader
Legg søtpoteten utover et bakeark på et stekebrett. Sørg for at de ikke ligger oppå hverandre, eller ligger for nerme, da vil de bare «koke» hverandre å bli myke. Vi vil som sagt ha SPRØ fries! Sett de i grillen eller i stekeovnen på 220 grader.
Vend søtpotetene etter 15 minutter
Søtpoteten skal stekes i ca 30 minutter, etter 15 minutter så snur du alle friesene slik at de blir jevnt stekt på begge sider. Følg med så de ikke svir seg. Ta friesene ut av grillen når de er ferdig og la de hvile 4-5 minutter før du serverer de. Nå har du deilige, sprø søtpotetfries. Server med din favoritt biff, burger eller bare som kveldsnacks med litt aioli!
0 kommentarer