2 stjerner i Michelinguiden, men holder de mål for vår selverklærte pitmaster?
Re-Naa, plassert like utenfor selve kjernen av vågen i Stavanger. Drevet av mesterkokken Sven Erik Renaa, smykket med hele 2 stjerner i Michelinguiden. Med en prislapp på 2400,- kronasjer for maten og ytterligere 1800,- for vin-pakken, Pr person!

Førsteinntrykk og forventninger
Selv om min hovedinteresse er grill og BBQ, er jeg fascinert av såkalt «fine dining» og prøver også å implementere dette i mine egne kreasjoner. Jeg har besøkt Re-Naa ved en tidligere anledning, da de «bare» hadde én stjerne. Så det er vel nærmest unødvendig å skrive at forventningene ikke akkurat var mikroskopiske før jeg skulle besøke Re-Naa versjon 2.0. Nytt lokale, ny stjerne, ny atmosfære og fornyet konsept (til en hvis grad). Når restauranten ligger i første etasje av ett luksushotell, så forventer du en stiv atmosfære, med moderne stramme linjer og mørke vegger. Lokalet og stemningen står til forventningene, men har fortsatt et folkelig preg over seg.

Når du kommer til døren, blir du møtt av en hyggelig hovmester, geleidet forbi baren og til en trivelig liten lounge. Her blir du møtt av hyggelige vinkelnere, et vennlig nikk og hallo fra en konsentrert soussjef og et lag med unge, og ikke minst dyktige kokker. Deretter kommer de trillende med en av sine nyskapninger. En trillevogn stablet med frisk champagne, et utvalg av smakfull og syrlig cider og brus av hylleblomst for de som kjører eller bare ønsker et alkoholfritt alternativ.

Forventninger til 2 stjerner i Michelinguiden? Da er kun det beste godt nok!

Dyssende toner og appetittvekkende lukter:
Allerede fra loungen får du et overblikk over restauranten og kjøkkenet med overflater i rustfritt stål og sorte detaljer, som er plassert midt i smørøyet for en «chefs table-opplevelse» for alle bordene i lokalet. helt bakerst i kjøkkenet, skimter du også en stor, åpen og vedfyrt grill. Med justerbare grillrister og varmehylle. Vinduene har duse tunge gardiner, og betongsøyler som gir det hele et litt industrielt løft i de ellers stramme linjene. Rolige toner av jazz fyller ørene og deilige dufter fra kjøkkenet skjerper apetitten. Ventetiden i loungen for å vente på noen forsinkede sjeler for å time serveringen, er på ingen måte langtrukken. Der du får gledelig påfyll av cider og snakket ut om hvordan de ansatte opplevde flyttingen, den uunngåelige nedstengningen på grunn av korona pandemien, og hvordan det føles å kunne henge enda en stjerne på veggen. Men det legges fortsatt merke til.

På kjøkkenet er det ingenting å utsette på utstyret

Vinutvalget:
Imens vi venter tar jeg følgelig en titt i en relativt tykk perm, med utvalget fra husets vinkjeller. Her bugner det av eksklusive viner slik som en «Grand Cru fra Romanée-Conti til en like eksklusiv pris på ca 90 tusenbein. (Som undertegnede trenger noen flere følgere på Instagram før han kan realisere å kjøpe en flaske av slike edle dråper ihvertfall). Valget falt etterhvert på en «halvflaske» med riesling fra én av mine favoritt vinprodusenter «Egon Müller». I tillegg til den satte vin-menyen. Ja man skal kose seg når man først skal på fin restaurant!

Helt Rått:
Råvarene, dette vil jeg være såpass klisjéaktig å si at Re-naa er helt RÅ på! Når hele sjøkrepsen jeg får servert fra klo til hale blir brukt i løpet av kvelden, får jeg rett å slett frysninger (den gode typen). Når i tillegg det grillede halepartiet er på høyde med noe av det beste jeg har fått servert noen gang, da vet man at råvarene blir behandlet med respekt og lidenskap. Også en helgrillet vaktel, nydelig dekonstruert var en real høydare.

Ett arsenal av smaksopplevelser:
Det ryker varmt i grillen, og ellers på hele kjøkkenet. Du føler hele menyen følger en rød silketråd gjennom, tartar av melkeku, dagsfersk makrell fra Sirevåg, breiflabb med vintertrøffel og akkar. Det er mye sjømat på menyen, og følgelig mye hvitvin til og disse matcher maten på alle måter, som i å for seg er en selvfølge.

Helgrillet vaktel

Konsept:
Fine dining, bruk av hele råvaren, lokale matskatter, og trillevogner. Re-Naa holder tråden til konseptet gjennom hele serveringen, og opplevelsen man får fra den komplekse men likevel geniale menyen er helt magisk! Ett stort pluss er også at de har utviklet en helt egen alkoholfri «vinpakke» til maten. Med et spennende utvalg av alternative drikker, som tyttebærsaft, eplejuice fra lokale leverandører bl.a.

Service:
Service er det som skiller Lexus fra Toyota, og Fine dining fra Egon. Joda Re-Naa består min uoffisielle test av stjerne-restauranter. Den beryktede «Toalett-testen», som i korte trekk består av at når man reiser seg fra bordet for å gå til toalettet, skal servietten din være brettet og lagt fint til rette når du kommer tilbake. Du blir til og med regel rett geleidet til toalettet av servitørene. På det 13. glasset med klassiske viner er jo det absolutt helt greit. Men det er akkurat med vin serveringen det er noen skjær i sjøen. Det mangler ikke på kunnskapen om vin, men det skorter litt på selvtilliten til én av våre vinkelnere. Dette fører til en litt stressende og lett forvirrende opplevelse av vinpakken, Dessertvinene skulle serveres samtidig for å kunne sammenligne forskjellen i denne produsentens viner. Noe som ble gjort på bordene ved siden av oss, men ikke til oss. Et veldig begrenset utvalg av vin servert pr glass er også mindre en sist jeg besøkte Re-Naa, som jeg også vil gi ett lite minus for.

Grillet sjøkreps

Resultatet:
Så hva er dommen? Re-Naa byr på en fantastisk matopplevelse, god atmosfære, gjennomført konsept og meny. Små ting som kan bedres hindrer toppscore fra meg denne gang. Så det blir 29 av 30 Baconglis fra meg!

Men min oppfordring er klar: Det er absolutt verdt å ta turen innom denne perlen av en restaurant midt i hjertet av Stavanger. Men husk å bestill i god tid, da det er stor pågang med bestillinger og få bord tilgjengelig!

Atmosfære:

Service:

Kvalitet:

Smak:

Konsept:

Kategorier: Spise ute

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *