La oss ta en liten tur ned langs nostalgiens vei, tilbake til 90- tidlig 2000 tallet. Da man svingte innom kiosken eller bensinstasjonen for å stappe et digert pølsebrød fult med sprøløk, agurkmiks, habbisdressing og selvfølgelig Rollerburger! Og den skulle selvfølgelig være med ost. Rykende varm, rett fra pølsegrillen. Denne fortærte man med livet som innsats, da det første tygget slapp løs en elv av smeltet ost, som en miniversjon av Vesuv inne i din egen munn og ansiktet for øvrig. Heldigvis kjøpte man selvfølgelig meny med drikke, slik at man fikk redusert brannskadene noe i det minste. Men åh, det var godt! Rollerburger er fortsatt å se rundt i vårt langstrakte land, men det er superenkelt å lage hjemme på grillen også.

Ingredienser

Dette trenger du:

  • Kvernet storfekjøtt (ca 30/70 fett/kjøtt) eventuelt kjøttdeig
  • 1ts salt
  • nykvernet pepper

  • 2-3 SS Worcestershire sauce
  • 1ts Hvitløkspulver
  • Ost

Kvern kjøttet
Jeg hadde en del diverse kjøttstykker i fryseren, så jeg har i disse brukt avskjær fra bogstykker. Du kan gjerne kjøpe ferdig kjøttdeig fra butikken, men da anbefaler jeg å tilsette noe fett i tillegg. Men skal du kverne kjøtt selv, så sørg for at alle delene i kverna er kalde (jeg lar mine deler ligge i fryseren noen timer før jeg begynner) Jeg kverner kjøttet i to omganger, først grovt, og så mellomgrovt.

Iskald kvern er viktig!

Bland sammen
Bland alle ingrediensene lett i en bolle. (Ikke jobb for mye med blandingen slik at den blir til en farse) Vanligvis bruker jeg ikke salt i burgerdeig, men med rollerburgere så stekes de rimelig kjapt, slik at kjøttet ikke mister så mye av fuktigheten sin. Du kan egentlig blande inn hva du vil!

kjevlet og klar

Fordel kjøttet på et bakepapir
Fordel kjøttet på et bakepapir, legg et bakepapir over og bruk en kjevle til å lage en flat firkantet «bunn» av kjøttdeig. del opp i passe store firkanter, (Ikke lag de for store da det er større sjanse for at de blir tørre) legg en «pinne» av ost i den ene enden av firkanten og rull sammen til pølser. klem sammen endene og sørg for at de er tette og skjøtene er godt klemt sammen. Sett de i kjøleskapet så de for satt seg litt. Start grillen i mens, med to soner, én varm og én hvilesone.

Ostestrimler

Grill
Legg rollerburgerne på direkte varme, slik at de får en brun og fin stekeskorpe. legg de så over på den litt kjøligere siden av grillen å la de steke ferdig på indirekte varme. Dette går rimelig kjapt og greit, nesten som å grille pølser. Det kan være litt vanskelig å ta kjernetemperatur på grunn av osten i midten, et godt tegn er når osten begynner å piple ut. Da nærmer du deg ferdig. Server med hva du ønsker av digg i ett pølsebrød, eller server de med en lett salat for et sunnere alternativ.

PS: Vent noen minutter før du setter tennene i rullene, da osten kan være VELDIG varm!

Ferdig rullet
Ferdig grillet og servert



1 kommentar

hernik jonsen · 24. april 2023 12:32

hernik lik pøsle namnam

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *